ترامپ پس از بازگشت از سفر به آسیا: فرصت نشد با کیم دیدار کنم وزیر خارجه: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد، نه دیکته‌نویسی مکاتبه استاندار خراسان رضوی با معاون‌اول رئیس‌جمهور درخصوص موضوع آلودگی هوای مشهد پلیس فرانسه از بازداشت ۵ مظنون دیگر در ارتباط با سرقت جواهرات لوور خبرداد نیکزاد: منابع لازم جهت تهیه ۶۰ دستگاه اتوبوس برای مشهد تأمین خواهد شد + فیلم استاندار خراسان رضوی: بیمه سلامت، رکن اصلی تأمین آرامش و رفاه مردم است | ضرورت توجه ویژه به بیمه سلامت در مشهد بیانیه ترامپ پس از دیدار با شی: توافقات مهمی داشتیم سخنگوی وزارت خارجه: گروسی اظهارات بی‌اساس درباره موضوع هسته‌ای ایران را کنار بگذارد درجه سپهبدی به شهیدان غلامعلی رشید و علی شادمانی اعطا شد شی جین‌پینگ: با آمریکا درباره مسائل تجاری به اتفاق‌نظر رسیدیم ترامپ پس از دیدار با همتای چینی: فوق‌العاده بود عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: حذف سه دهک یارانه‌بگیر با عواقب جدی روبه‌رو خواهد شد وزیر بهداشت در مشهد: تأخیر در تخصیص منابع، مانع اجرای کامل برنامه‌های بیمه سلامت است نماینده مجلس: تفویض اختیارات به استانداران باید در چارچوب مشخصی انجام گیرد پژما‌ن‌فر: پوشش بیمه‌ای در کشور یکسان نیست یک نماینده مجلس: حذف شرکت‌های واسطه، راه‌حل عادلانه در تبدیل وضعیت کارکنان دولت است نقض مکرر آتش‌بس در غزه و سکوت مجامع بین المللی بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه بسیج دانش‌آموزی است یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به شمال کرانه باختری معاون استاندار خراسان رضوی: توسعه روابط با استان‌های متناظر در ترکیه پیگیری می‌شود ولایتی: اجلاس خاخام‌های صهیونیست در باکو لغو شد هند موفق به تمدید معافیت تحریمی بندر چابهار از سوی آمریکا شد استاندار خراسان رضوی: مدیریت بهینه منابع در انتخابات پیش رو ضروری است سازمان ملل حملات جدید اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد آملی لاریجانی: نتیجه حل مشکلات معیشتی باید سرسفره مردم دیده شود تاکید وزیر کشور بر توسعه روابط با افغانستان ماجرای بازگرداندن بانک آینده به علی انصاری از زبان نماینده مشهد
سرخط خبرها

پایانی بر ۳۷ سال بی‌قانونی در درآمد‌های شهرداری‌ها| طرح ۱۴ منبع مالی جدید و چندین راه نظارت بر شهرداری‌ها از سوی مجلس

  • کد خبر: ۱۲۱۲۰۳
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
پایانی بر ۳۷ سال بی‌قانونی در درآمد‌های شهرداری‌ها| طرح ۱۴ منبع مالی جدید و چندین راه نظارت بر شهرداری‌ها از سوی مجلس
نمایندگان مجلس پس از گذشت ۳۷ سال در نهایت قفل بی‌قانونی در درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها را شکستند و برای آن‌ها ۱۴ منبع مالی جدید و چندین روش نظارتی بر هزینه کرد درآمد‌ها طراحی کردند تا دیگر شهرداری‌ها محلی برای تخلف یا نارضایتی مردم نباشد.

به گزارش شهرآرانیوز، کلید قانونمند شدن دخل و خرج شهرداری‌ها سال ۸۹ زده شد، اما تا امروز قانونگذاری در این عرصه به طول انجامید که در نهایت با دقت، پشتکار و همت نمایندگان مجلس یازدهم ریل گذاری برای درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها طراحی شد و دولت با ابلاغ مصوبه مجلس، قطار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها حرکت در این مسیر را از چهارشنبه ۱۲ مردادماه ۱۴۰۱ آغاز کردند.

از آنجایی که این روز‌ها شاهد گسترش شهرنشینی و علاقه مردم برای زندگی در شهر‌ها هستیم، باید گفت که هزینه شهرداری‌ها برای اداره امور شهر افزایش یافته است و  تامین منابع مالی از عوارض ساختمانی و رکود‌های دوره‌ای بخش مسکن موجب نا اطمینانی شد از این رو مجلس و نمایندگان برای درآمد پایدار دست به قانونگذاری زدند تا مشکلات کمبود منابع مالی، درآمد نامناسبا و مدیریت ضعیف هزینه‌ها برطرف شود.

قانون برنامه پنجم توسعه کل کشور شورا‌های اسلامی، شهرداری‌ها و سایر مراجع ذیربط را موظف به تدوین نظام درآمد‌های پایدار شهرداری‌ها کرده بود، اما دولت‌ها به این امر بی توجهی کردند و حتی زمانی که مجلس دست به کار تدوین طرحی در این زمینه شد، دولت گذشته با ارائه لایحه‌ای مشابه طرح مجلس کار نمایندگان را متوقف کرد. با این حال مجلس یازدهم با درخواست دولت سیزدهم برای ارسال مجدد لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها کار را ادامه داد تا بعد از چند رفت و برگشت به شورای نگهبان، کمیسیون و صحن  کار نهایی و قانون برای ابلاغ آماده شد.

سال ۶۲ وزارت کشور بر اساس قانون بودجه آن سال مکلف شد ظرف مدت ۶ ماه لایحه درآمد‌های پایدار را به مجلس بیاورد که با گذشت ۳۷ سال این اتفاق با پیگیری کمیسیون شورا‌ها و رفع ابهامات و ایرادات شورای نگهبان رقم خورد. نمایندگان در نظر داشتند که در مسیر قانونگذاری برای شهرداری‌ها امکان نظارت بر آن‌ها را داشته باشند تا مر قانون اجرایی شد به نحوی که ماده ۱۲ قانون درآمدپایدار شهرداری‌ها و دهیاری ها، سازمان امور مالیاتی کشور را مکلف کرده است گزارش میزان درآمد وصولی و توزیع ع. ارض ارزش افزوده سهم شهرداری‌ها و دهیاری را در مقاطع زمانی سه ماهه به کمیسیون‌های امور داخلی کشور و شوراها، اقتصادی و عمران مجلس شورای اسلامی، شورای عالی استان‌ها و وزارت کشور اعلام کند.

همچنین نمایندگان برای رفع مشکلات مالی و ایجاد منبع درآمد پایدار برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ۱۴ منبع مالی جدید طراحی کردند تا بعد از گذشت ۳۷ سال، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بر مدار قانون حرکت کنند و اقدامات آن‌ها شفاف و قابل پیگیری باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->